BESKYDY RADEGAST CYKLOTRACK [ Cyklotrasa ]

BESKYDY RADEGAST CYKLOTRACK

Nošovice - Dobrá - Lučina - Soběšovice - Horní Bludovice - Těrlicko - Albrechtice - Koňákov - Střítež - Smilovice - Komorní Lhotka - Vyšní Lhoty - Nižní Lhoty - Nošovice

Délka trasy:
53,3 km

Doporučený typ kola:
Silniční, Trekking


Popis cyklotrasy:
Cyklotrasa vede malebným prostředím Chráněné krajinné oblasti Beskydy, rekreačními oblastmi Žermanice a Těrlicko, měří celkem 53,3 km a protíná 40 hostinců, hospůdek či restaurací ležících na trase nebo jejím nejbližším okolí.

Trasa cyklostezky vznikla ve spolupráci s Klubem českých turistů a Nadací Partnerství. Tak je zaručeno, že trasa nazvaná Beskydy Radegast CykloTrack splňuje evropské standardy pro značení cyklotras odrážející se v dobré orientaci cyklistů, v příznivém přístupu vedení stezky v krajině a také bezpečnosti provozu.

Cyklostezka je napojena na stávající mezinárodní cyklistický okruh Euroregionem Těšínské Slezsko a cyklistickou Beskydsko-karpatskou magistrálu.

Stezka také protíná rekreační oblasti vodních nádrží Žermanice a Těrlicko a vede malebnou krajinou pod Beskydami. Jedním z dopadů tohoto projektu je i propagace regionu, jeho zpřístupnění širší turistické veřejnosti a tím vytvoření podmínek pro udržení a podporu rozvoje ubytovacích a stravovacích služeb, služeb doprovázejících cestovní ruch a v neposlední řadě prodloužení turistické sezóny. Podle odborníků bude souvisejícím přínosem zvýšení bezpečnosti silničního provozu na hlavních silnicích díky odklonu cykloturistů na vyznačené, málo frekventované komunikace.

PRŮBĚH CYKLOTRASY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.Beskydy.cz
Typ záznamu: Cyklotrasa
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 2, 27.09.2003 v 12:14 hodin