Přehled tras [ Cyklotrasa ]


Cyklistická stezka Krakow-Morava-Wien

Etapa A1: Jablunkovsko a podhůří Beskyd

Celková délka trasy: 38,5 km

Výchozí místo: Hraniční přechod Bukovec - Jasnowice

Charakteristika trasy: Trasa vede po místních komunikacích nejdříve směrem k úpatí blízkých Beskyd a pak po místních silničkách úpatím beskydských kopců. Terén je mírně kopcovitý, silnička překonává údolí potoků tekoucích z hor, časté jsou lesy i pěkné výhledy do krajiny. Četné možnosti občerstvení.

Etapa A2: Těšínsko

Celková délka trasy: 25,1 km

Výchozí místo: Hraniční přechod Český Těšín - Cieszyn

Charakteristika trasy: Greeways pokračuje po dobrých místních komunikacích směrem k Žermanické přehradě, pestrou a cyklisticky zajímavou krajinou s typickou rozptýlenou slezskou zástavbou.

Etapa B: Z Beskyd na Hukvaldy

Celková délka trasy: 35,4 km

Výchozí místo: Kamenité (Restaurace U Kohutky)

Charakteristika trasy: Trasa vede údolím řeky Morávky, přes malebné obce s pestrou nabídkou služeb pro cyklisty až na Hukvaldy, známé svou zříceninou, oborou a jako rodiště významného hudebního skladatele Leoše Janáčka.

Etapa C1: Hrady a historická města

Celková délka trasy: 71 km

Výchozí místo: Hukvaldy

Charakteristika trasy: Trasa vede mírně kopcovitou krajinou. Vyznačuje se bohatou nabídkou kulturních a přírodních zajímavostí (muzea, hrad, zámek, expozice, jeskyně apod.) a četnými stravovacími a ubytovacími možnostmi.

Etapa C2: Zámky a příroda Poodří

Celková délka trasy: 73,9 km

Výchozí místo: Hukvaldy

Charakteristika trasy: Trasa poukazuje především na krásy Chráněné krajinné oblasti Poodří, rodiště významných osobností a dochované zámecké budovy.

UMÍSTĚNÍ

Typ záznamu: Cyklotrasa
AKTUALIZACE: Ivana Náplavová org. 2, 06.11.2003 v 09:59 hodin