Cyklotrasa Jeseník - Rejvíz - Jeseník [ Cyklotrasa ]

Jeseník - Písečná - Rejvíz - Pásmo Orlíka - Adolfovice - Jeseník
Náročnost: středně náročná
Délka: 45 km

Náročnost: středně obtížná trasa vedoucí lesními cestami, vhodná pro trekkingová a horská kola
Občerstvení: Jeseník, Rejvíz, Adolfovice
Moravskou stezkou (KČT 53) vyjedeme do České Vsi a následně do Písečné. V místní části Studený Zejf se kdysi rýžovalo zlato. Odbočíme z hlavní cesty doprava a zpočátku pojedeme souběžně s modrou značkou (KČT 6071).
Vystoupáme k pramenům Olešnice a po cyklotrase dorazíme na Rejvíz, nejvýše položenou obec ve Slezsku. Prohlédneme si typickou architekturu této horské obce, nezapomeneme na světoznámá rašeliniště s Velkým a Malým mechovým jezírkem s naučnou stezkou.
Pokračujeme zelenou cyklotrasou KČT 6074 podél Černé Opavy lesní silnicí vystoupáme údolím k Jestřábí a k Opavské chatě, u níž se nachází starý lesní hřbitov sovětských vojáků a památník protifašistického odboje. Pokračujeme dál po úbočí Orlíka (KČT 6074) na rozcestí Pod Orlíkem (KČT 6067). Dáme se doprava po zelené značce asi 1 km a u lesní chaty se vydáme po Cestě Svobody asi 500 m po pěší zelené značce ve směru na Šumný p. Po 500 m zelená pěší trasa odbočí do údolí, ale my pokračujeme po asfaltce s možností sjezdu do Dětřichova. Cesta se spojí se zelenou značkou nad vodárnou, odkud už bezpečně dorazíme do Adolfovic. Táhlým sjezdem údolím Bělé zakončíme tento okružní výlet v Jeseníku.

PRŮBĚH CYKLOTRASY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.cyklotrasy.cz
Typ záznamu: Cyklotrasa
AKTUALIZACE: Jana Holáňová (Beskydy-Valašsko, regionální agentura CR) org. 2, 11.07.2003 v 09:16 hodin