Klub českých turistů TJ Valašské Meziříčí [ Sportovní oddíl nebo klub ]

Klub českých turistů TJ Valašské Meziříčí
ODBOR KLUBU ČESKÝCH TURISTŮ TJ VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ
Tělovýchovná jednota, Žerotínova 37, 757 01 Valašské Meziříčí, předseda: Lad. Hojgr, Sklářská 193, 757 07 Val. Meziříčí, tel.605 215879

Klub českých turistů

V letošní roce uplynulo víc jak 90 let od ustavující schůze Klubu českých turistů ve Valašském Meziříčí. Dnes rozvíjí svou činnost při Tělovýchovné jednotě.
V současné době má tento odbor 183 členů, z toho je 15 dětí a mládeže a 168 dospělých. Rádi bychom mezi sebou uvítali víc mladých zájemců o pobyt v přírodě, proto Vás chceme v krátkosti seznámit s naší činností.
Náš odbor s zaměřuje na pořádání akcí pro své členy i ostatní zájemce o pěší, lyžařskou, vodáckou a cykloturistiku. Jsou to vycházky do přírody každou sobotu a neděli, cyklovýlety do blízkého i vzdálenějšího okolí, sjíždění našich řek a v zimě lyžařské zájezdy pro běžkaře. Pořádáme také jednodenní i vícedenní autobusové zájezdy za poznáním přírody, krásných hor a kulturních památek jak v Čechách tak v jiných zemích.
V letošním roce jsme pořádali pro turisty a ostatní zájemce o pohyby v přírodě mimo jiné:

7. ročník výstupu na Malou Lhotu
25. ročník Cesty pohádkovým lesem
8. ročník Valašské stovky na kole
30. ročník Podzimního putování Valašskem
13. ročník Memoriálu Jaromíra Dvořáčka - okolím Valašského Meziříčí.

Pokud chcete vědět bližší podrobnosti o akcích turistů z Valašského Meziříčí jsou k nahlédnutí ve vývěsce na dolním konci náměstí vlevo u prodejny Oděvy.
Snahou pořadatelů je přivítat na těchto akcích co nejvíce zájemců o pobyt v přírodě, hlavně pak děti a mládež. Pro rodiče s dětmi organizuje odbor každoročně 4 vycházky "Toulavý náprstek". Vždy dvě na jaře a dvě na podzim. Poslední v letošním roce bude 8. Října se startem v sokolovně od 7 hodin.
Děti, které se v daném roce zúčastní tří vycházek dostanou na památku figurku "Toulavý náprstek", kterou můžete vidět u stolu našeho odboru.
Na nástěnce si můžete prohlédnout informační materiály našeho odboru, propozice pořádaných akcí, několik fotografií z letošní Cesty pohádkovým lesem a další zajímavosti o turistice. Další podrobnější informace o činnosti našeho odboru a organizace turistiky jsme připraveni podat každému zájemci u našeho stolku.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Klub českých turistů TJ Valašské Meziříčí
Ladislav Hojgr
Žerotínova 37
757 01 Valašské Meziříčí
Česko (CZ)
tel: (+420) 605 215 879

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
AKTUALIZACE: Eliška Černochová (Beskydy-Valašsko) org. 56, 17.03.2010 v 09:25 hodin