MŠ Bezručova [ Mateřská škola ]

Naše mateřská škola byla uvedena do provozu v r. 1980. Mateřská škola je umístěna v klidném místě Jablunkova. Na hraní dětem slouží prostorná zahrada s pískovištěmi a kovovými průlezkami. Dále slouží ke hrám dětem houpačky a dřevěné domečky.

Počet učeben, tříd:
Škola má dva pavilóny. Děti jsou umístěny ve 3 třídách celodenních se samostatnými ložnicemi. Na hraní dětem slouží prostorné herny,vybavené vším potřebným.

Vybavení:
Škola disponuje četnými hračkami a zařízeními sloužíci ke hře a výchově dětí a to od klasických po nejmodernější typy.
Používá se stavebnice LEGO a jiných kvalitních stavebnic.

Kapacita:
Škola byla zařazena do sítě škol ,jako zařízení pro 90 dětí. Kapacita školy je neustále vytížena. O umístění dětí v této Mateřské škole jeví rodiče trvalý zájem.

Počet pedagogických pracovníků:
Kromě 6-ti pracovnic školní kuchyně a dvou provozních sil, zaměstnává škola 6 pedagogických pracovnic plně kvalifikovaných, s přiměřenou praxí a dobrým vztahem k dětem.

Zápis a přijímání dětí:
Do MŠ se přijímají děti od 2 do 6 let, děti s odkladem školní docházky.

Provoz školy:
Škola je otevřena denně od pondělí do pátku od 6,30 do 16,00 hodin. Do školy děti přicházejí v doprovodu rodičů podle potřeby rodičů. Děti se vydávají rodičům nebo jiné osobě na základě písemného oznámení po obědě kdykoliv do 16,OO hod, nebo individuálně podle potřeby rodičů.

Zaměření:
Škola klade důraz na vzájemné vztahy dětí, vede je ksamostatnosti a k rozvíjení poznání v okruzích rodina, město, příroda. Chceme ozdravit celé prostředí,vnést do školy radostné, tvořivé, Komunikativní ovzduší,které by přispívalo ke zdravému životnímu stylu.

Naše aktivity:
V naší škole mají děti možnost účastnit se rozličných aktivit a to jak výukových tak vlastně kulturně - společenských. Během dopoledních hodin možnost výuky angličtiny, výuky náboženství katolického i evangelického. Speciálně se zaměřujeme na výtvarnou a hudební výchovu. /výstavy dět. prací, hra na flétnu....../
Další poměrně atraktivní činností je plavání dětí. Prakticky jedenkrát za měsíc pořádáme návštěvu kulturní akce mimo školu i ve škole mateřské. Jsou to návštěvy divadelních nebo hudebních představení, výstav. Již pomalu tradičně má velký úspěch ukázka ,,Barevné angličtiny" Jedenkrát měsíčně dochází do školy logoped, který pomáhá řešit problémy dětí s vadami řeči-tato poradenská činnost je bezplatná.
Toto jsou prakticky činnosti, které probíhají během vyučovacích hodin pravidelně.
Dále škola pořádá akce nepravidelné - jsou to výlety dětí (pravidelná návštěva ZOO), soutěže, třikrát ročně besídky pro rodiče, kde mají děti možnost ukázat, co se naučily.

KONTAKTNÍ ADRESA:

MŠ Bezručova - odloučené pracoviště
Bezručova 130
739 91 Jablunkov
Česko (CZ)
tel: (+420) 558 357 486

UMÍSTĚNÍ

Typ záznamu: Mateřská škola
AKTUALIZACE: Eliška Černochová (Beskydy-Valašsko) org. 56, 09.03.2010 v 09:05 hodin