Mateřská škola Příbor - ul. Pionýrů [ Mateřská škola ]

Kancelář vedení města

Mateřská škola byla dána do provozu v roce 1980. Působí zde celkem tři třídy, přičemž celkový počet nepřesahuje 74 dětí. Do třídy „Koťátka“ docházejí nejmladší děti
3-4 leté, čímž je umožněno zachování citlivého a individuálního přístupu. Ve zbývajících smíšených třídách „Broučci“ a „Sovičky“ jsou děti 4-6 leté.
Školní vzdělávací program mateřské školy je všeobecný s upřednostněním hudebních činností. Dlouhodobě u nás působí sboreček „Notička“, nově angličtina pro předškoláky „Funny English“ a „Tvořivé dílny pro děti a rodiče“. Velmi navštěvované jsou naše každoroční „Dětské maškarní karnevaly“, pěvecká přehlídka příborských mateřských škol „Veselé zpívání“ i akce pořádané zřizovatelem (př. oslavy města, vánoční a velikonoční jarmarky). Celkově klademe důraz na kvalitu a otevřenost mateřské školy. Spolupráce a navození vzájemné důvěry s rodiči dětí je pro nás přirozenou a potřebnou součástí.
Provozní podmínky mateřské školy jsou ve velmi dobrém stavu. Od roku 2010 došlo k celkové obnově budovy MŠ a školní zahrady. Stavební akce zajišťoval zřizovatel Město Příbor, projekt byl spolufinancován z dotací Evropské unie. Děti v současné době užívají školní zahradu s motivačním názvem: „Země, voda, vzduch“. V době mimoškolní činnosti je rovněž zahrada zpřístupněna široké veřejnosti za přítomnosti a dohledu dvou správců MŠ. V roce 2013 byla pro děti navštěvující mateřskou školu nadstandardně zřízena infrasauna se solnou terapií. Tímto naše předškolní zařízení získalo zcela novou, modernizovanou podobu.

Zapsala: Mgr. Pavlína Jordánková, ředitelka MŠ

KONTAKTNÍ ADRESA:

Mateřská škola Příbor
Mgr. Pavlína Jordánková, ředitelka
Pionýrů 1519
742 58 Příbor
Česko (CZ)
tel: (+420) 556 725 067
Kancelář vedení města

UMÍSTĚNÍ

Typ záznamu: Mateřská škola
AKTUALIZACE: Petra Kantorová (Město Příbor) org. 139, 14.11.2014 v 08:35 hodin