Marcela Bezoušková, Ručně tkané textilní výrobky [ Regionální výrobce nebo produkt ]

Marcela Bezoušková, Ručně tkané textilní výrobky

Prvnímu kroku v zahájení cesty vlastní tvorby v oboru tkaní předcházelo mnohaměsíční obdivování různě zkušených řemeslníků. Nadšení Marcely Bezouškové stále vzrůstalo. Touha po vlastním počinu byla stále silnější. Neměla však odvahu pořídit si tkalcovský stav. Hlavou jí probíhaly fráze jako: „To mi nepůjde“, „Bude to zbytečná investice“ a obdobně.

Pustila se do těch nejjednodušších aplikací. První tkací rámeček si vytvořila z kartonu. Tkala čtverce, které následně spojovala. Pak požádala svého muže o vyrobení dřevěného rámečku 30 x 30 cm, kde si vyzkoušela jinou techniku tkaní. Dosavadní dílo se Marcele dařilo, proto chuť něco dokázat na skutečném stavu byla stále výraznější. Rozhodla se absolvovat kurz tkaní. Bohužel pod tíhou celostátní situace byly kurzy zrušeny.

Jakýkoliv odklad jejího snu byl pro ni nepříjemný. Rozhodla se pro pořízení tkalcovského stavu a do tkaní se pustila sama. Pomáhaly jí ukázky na internetu a tkala šálu za šálou. Zkoušela barvy, kombinace barev a různé druhy příze. Po čase se možnost absolvovat kurz změnila a Marcela na něm zjistila, co zvládla a v čem je potřebné se zlepšit. Získala spoustu inspirace k další práci. Utkanými šálami postupně obdarovávala členy rodiny a známé. Ale co dál?

O portálu kreativní svět Fler.cz v té době již věděla a registrace byla dílem okamžiku. Certifikát ŽELEZNÉ HORY regionální produkt získala Marcela Bezoušková při podzimní certifikaci v roce 2021.

Profese Marcely Bezouškové se točí kolem velkého množství čísel a analýz dat na počítači. V tomto kontextu navrhování z čeho a jak utkat, jak nakombinovat barvy, na tkalcovský stav si připravit osnovu, poté tkát, zakončit dílo zpracováním třásní, vyprat a vyžehlit, to pro ni znamená dokázat vlastníma rukama vytvořit něco pěkného, příjemného, elegantního a zároveň užitečného. Můžete ji navštívit po telefonické domluvě v Bojanově nebo ji najdete na akcích v regionu.

Kontakt

Marcela Bezoušková
Bojanov 47, 538 26 Bojanov
tel.: 606 621 295
marcela.bezouskova@seznam.cz

f1-12TelefonEmailTrhyProdej ze dvora

Marcela Bezoušková, Ručně tkané textilní výrobky

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 07.10.2022 v 10:37 hodin