SAUNA LIPKA VĚLOPOLÍ [ Sauna ]

SAUNA LIPKA VĚLOPOLÍ
Sauna LIPKA
Sauna LIPKA VĚLOPOLÍ


Hlavní, ale ne jedinou, relaxační nabídkou je saunová lázeň, ke které je možno přistupovat různě. Již před 3.000 lety užívali Mayové, žijící v nížinách Střední Ameriky, potírny k rituálnímu očišťování. Staří Římané měli návštěvu lázní, jejichž součástí byla potírna za neodděli-telnou součást života střední a vyšší kasty a pro severské národy se potní lázeň stala životním stylem a součástí života. Na historii potních lázní je patrný posun v okruhu uživatelů, jimiž na počátku byli pouze vyvolení (vládcové a duchovní), až po dnešní širokou dostupnost, která odpovídá této nabídce. Takovýto posun je možno pozorovat na mnoha jiných potěšeních života, které byly dostupné malé části společnosti a nyní jsou dostupné takřka každému. Málokdo dnes užívá potní lázeň k rituálnímu očišťování, ale široce známé jsou její detoxikační účinky, blahodárný vliv na kůži a dýchací soustavu, prevenci různých onemocnění, vč. kardiovaskulárních chorob, a mnoho dalších účinků utužujících fyzickou a psychickou kondici. Pokud si na pravidelné saunování navyknete, jen velmi neradi tento návyk opouštíte, jen velmi neradi přicházíte o pocit revitalizace, který vždy nastává po saunové lázni a dlouhodobě o utužené zdraví.

Je ovšem možné, že pro Vás potní lázeň není to pravé - ze zdravotních důvodů (poruchy tlaku, nemoci srdce, kožní choroby...) nebo Vám prostě jen nedělá dobře. V tom případě můžete přijít jenom posedět v klidném prostředí, dát si lahodné nepasterizované pivo Bernard (nebo něco jiného z nabídky) a vstřebávat magickou sílu ohně u otevřeného ohniště, na kterém si můžete připravit něco k chuti. Ačkoli Sauna Lipka není běžnou restaurací, je otevřena každému, kdo chce využít její pohostinnosti a klidné prostředí k odpočinku a relaxaci.

Pokud nás potěšíte návštěvou, ať už pro saunovou lázeň samotnou nebo jenom tak na doušek něčeho dobrého, budete vítanými hosty a my se Vám budeme snažit tyto chvíle co nejvíce zpříjemnit - tak, abyste se k nám vždy rádi vraceli.

PROVOZNÍ DOBA:

Pondělí: Zavřeno
Úterý: 15:00 - 22:00
Středa: 15:00 - 22:00
Čtvrtek: 15:00 - 22:00
Pátek: 15:00 - 22:00
Sobota: 15:00 - 22:00
Neděle: 15:00 - 22:00

Saunovací lázeň je poskytovaná na objednávku pro uzavřené skupiny 2 - 5 osob.

KONTAKTNÍ ADRESA:

SAUNA LIPKA
Ing. Aleš Stebel
Vělopolí 73
3951 Střítěž
Česko (CZ)
tel: (+420) 776 788 210

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.lipkavelopoli.eu
Typ záznamu: Sauna
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 01.10.2007 v 13:31 hodin