Miyszani Łowiec [ Lidové tradice ]

Miyszani Łowiec
Miyszani łowiec, Košařiska 2006
Miyszani Łowiec - vyhánění ovcí na pastvu
Ukázka původních salašnických obyčejů spjatých s výhonem valašského dobytka na salaš. K vidění bude výroba sýra a žinčice tradičními postupy na salaši. Součástí akce budou ukázka lidových řemesel, rukodělných výrob, výrobních postupů a vystoupení interpretů hrajících na unikátní lidové nástroje.
Informace:
Leszek Richter t.608942387
Lucie Tomková lucie.tomkova@jablunkov.cz

Dovolujeme si Vás co nejsrdečněji pozvat na folklorní slavnost "Miyszani Łowiec", která se bude konat příští sobotu dne 20 .5. 2006 od 11.00 hodin v Košařiskách (u Jablunkova).
V rámci celodenního programu, vedle tradičního obřadu vyhánění ovcí na salaš, proběhne v přírodním areálu také tradiční řemeslný jarmark, přehlídka tradičních a unikátních lidových hudebních nástrojů a na závěr lidová veselice. Kromě toho jsou pro všechny návštěvníky připraveny i zajímavé soutěže ve speciálních disciplínách, jako na příklad: Ło nejlepszigo łowczorza, ło miodulym jak brzitwym, ło kapuśnik jak brusek... Diváci budou moci nahlédnout pod pokličku výroby sýra a žinčice a také je ochutnat. Naše nejmenší zase potěšíme soutěžní výstavou dětské kresby - "Helo, helo, Helynko”. Každý by si měl v našem programu najít něco pro sebe.

Ještě jednou srdečně zveme do Košařisk !
Lucie Tomková
lucie.tomkova@jablunkov.cz
PZKO Jablunkov

2007
19.05 "Miyszani łowiec”, Košařiska
Ukázka původních salašnických obyčejů spjatých s výhonem valašského dobytka na salaš. K vidění bude výroba sýra a žinčice tradičními postupy na salaši. Součásti akce budou ukázka lidových řemesel, rukodělných výrob, výrobních postupů a vystoupení interpretů hrajících na unikátní lidové nástroje.
Inf.: Leszek Richter, tel. 608 942 387, e-mail: richter@zsptesin.cz
Mezinárodní folklórní festival GOROLSKI ŚWIĘTO

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.jablunkov.cz
Typ záznamu: Lidové tradice
AKTUALIZACE: Luděk Šorm (FOLKLOR.CZ) org. 24, 24.02.2007 v 23:11 hodin