Rozhledna Ježník [ Rozhledna nebo věž ]

"Ježník se těší znamenité pověsti jako letovisko a výletní místo. A to nejen pro svou malebnou a chráněnou polohu, ale také proto, že město Krnov, k němuž byl od roku 1903 připojen, vynaložilo nemalé úsilí na zlepšení vybavení a dopravního spojení. V lesích vedou početné a dobře udržované vycházkové cesty vybavené odpočívadly . Na severu se zvedá 558 m vysoký vrch Vyhlídka s dřevěnou rozhlednou , na jihu Svinná a Kostelecký vrch. Z vrcholu Vyhlídky vede do osady přes kilometr dlouhá sáňkařská dráha."

Tolik z dobových průvodců vydaných místními a zemskými spolky pro cestovní ruch počátkem dvacátého století. Město Krnov v současnosti realizuje prostřednictvím své Lesní správy záměr využít příměstské lesy pro rekreaci obyvatel i návštěvníků odjinud. Je nutno podotknout, že výše uvedené materiály jsou stálým zdrojem inspirace.

Ježník bylo a je možno doporučit všem, kteří vyhledávají odpočinek v klidném prostředí. Nevede sem žádná významná komunikace a staví se zde jen rodinné domky a reprezentační vilky. Na konci silnice, u točny městského autobusu, který sem pravidelně zajíždí, stojí budova bývalého hotelu Ozon, ve které je dnes plicní léčebna. Od hlavního vlakového nádraží v Krnově dovede pěší turisty na Ježník zelená turistická značka.
Rozhledna Ježník

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.krnov.cz
Typ záznamu: Rozhledna nebo věž
AKTUALIZACE: Petr Svoboda (Infomorava.cz) org. 160, 07.06.2004 v 09:58 hodin