Lyžařské terény v okolí chaty Kozubová [ Lyžařská sjezdovka bez vleku ]

Lyžařské terény v okolí chaty Kozubová

V bezprostřední blízkosti chaty Kozubová jsou v provozu do konce dubna (záleží na sněhových podmínkách) dva lyžařské vleky.

V zimním období lze absolvovat všechny turistické trasy na běžkách. Náročnost odpovídá průměrnému lyžaři. Vždy nutno vzít v úvahu stávající povětrnostní podmínky, které se mohou velice rychle změnit. Nelze doporučit trasu č. 4.

Nebezpečný a nesjízdný úsek lze nahradit pokračováním po vrstevnici cestě do sedla Kamenitého a odbočením vpravo na cestu vedoucí do Hrádkové - Košařisk. Pro zdatnější lyžaře jsou vhodné delší hřebenové trasy přes Kamenitý - Babí vrch.

TRASA lA - vlevo chata Slavíc - Malá Polom - Burkov vrch - Velký Polom - Severka - Skalka - Mosty

TRASA 1B - vlevo chata Slavíc - Malý Polom - Bílý Kříž

TRASA 2 - vpravo Kalužný - chata Ostrý

TRASA 2a - vpravo Kalužný - Ropice - Javorový

TRASA 2b - vpravo Kalužný - Ropice - Ropička - Komorní Lhotka nebo Moravka.

Neznačená trasa okolo Kozubové
Chata Kozubová - žlutá - trafo - vlevo - osada Na Liščí - nad osadou opustíme žlutou - vlevo do kopce okolo samost. stojících mohutných jasanů - přes sjezdovku po lesní cestě na polanu - na horní hraně polány vlevo na lesní cestu /do mírného kopce/ - po 100 m zleva modrá /2,5 km/ - vpravo po modré mírně klesající cestě /modrá po l km odbočuje vpravo dolů do lesa - nesjízdné /směřující na Kamenitý - závěr prudký sjezd /50 m/ - zleva žlutá - pokračujemepo žluté asi 300 m hřebenem - /4,5 km/ - ostře vlevo /rovně lze pokračovat na Kamenitý - chata l km/ na neznačenou cestu do Dolní Lomné /Glovčín/ -klesající cestou až k rozcestí cest /Glovčín 7,5 km/ - odbočit vlevo na cestu vedoucí k chatě
Kozubová - /stále mírně stoupající /lesem - pak přes polanu /lyžařský vlek/ - trafo
- po žluté do kopce k chatě Kozubová.
Celková délka trasy 11,5 km /nenáročné/.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Milíkov 28
739 81 Milíkov
Česko (CZ)
tel: (+420) 558 330 050

UMÍSTĚNÍ

AKTUALIZACE: Eliška Černochová (Beskydy-Valašsko) org. 56, 10.03.2010 v 12:15 hodin