Návštěva "Srdce Beskyd" - Rožnova pod Radhoštěm [ Výlet ]

Na tomto výletě se podíváme do Rožnova pod Radhoštěm a v něm zamíříme hlavně do Valašského muzea přírodě. Celodenní výlet je určen především pro všechny milovníky roubené architektury, kterou v tomto muzeu najdeme.

Kdysi dřevěné městečko, voňavé dřevem letitých jedlí, ze kterých bylo postaveno, se rozkládá po obou březích řeky Bečvy. Ještě počátkem dvacátého století zde byly v malebném údolí na úpatí památné hory Radhošť světově proslulé klimatické lázně. V posledních desetiletích se Rožnov pod Radhoštěm proměnil v moderní turistické, kulturní, obchodní a průmyslové centrum.

Město, obklopeno sluncem prozářenými loukami, modrými horami, stráněmi vonícími jalovcem a borůvčím, si podnes uchovalo přívětivou tvář. Kdo někdy do Rožnova zavítal, rád se vrací.


Jak se dostat do Rožnova z Bystřice pod Hostýnem

Automobilem - naši trasu do Rožnova pod Radhoštěm začneme u bystřického náměstí. Odtud se dostaneme na ulici "Pod Platany" a dále pokračujeme po silnici č. 150 (Meziříčská) směrem na Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm. Ve směru příjezdu od Valašského Meziříčí projedeme první světelnou křižovatkou a pokračujeme pořád rovně k druhé světelné křižovatce. Na druhé světelné křižovatce odbočíme doprava a asi po 500 metrech dojedeme k parkovišti u areálu Mlýnská dolina. Odtud se pěšky dostaneme k areálu Dřevěné městečko. Z Bystřice do Rožnova trvá cesta zhruba 45 minut. Délka trasy je 39 km.

Autobusem - autobusy jezdí z Bystřice pod Hostýnem směr Rožnov pod Radhoštěm v nepravidelném intervalu a vzhledem k době trvání, která je 2 hodiny, doporučujeme raději cestu vlakem.

Vlakem - vlaky jezdí z Bystřice pod Hostýnem v pracovní dny i o víkendech. Směr Valašské Meziříčí odjíždějí vlaky z Bystřice co hodinu. Ve Valašském Meziříčí je nutno přestoupit na vlak směr Rožnov pod Radhoštěm. Vlaky na sebe navazují. Cesta trvá zhruba 1 h 20 min a cena za jízdenku je 52 Kč.

Více informací o městě Rožnově pod Radhoštěm se dovíte ZDE.

Ať se vám návštěva tohoto srdce Valašska navždy vepíše do duše jako milá vzpomínka.

UMÍSTĚNÍ

Typ záznamu: Výlet
AKTUALIZACE: Markéta Polášková (Beskydy-Valašsko, racr) org. 56, 11.05.2004 v 10:17 hodin