Homepage

Lachtan hřívnatý

Lachtan hřívnatý
Lachtan hřívnatý
Žije na mořském pobřeží Jižní Ameriky. Živí se rybami. Hmotnost samců je až 250 kg, samic cca 100 kg. Samice je březí 330 - 340 dní, rodí 1, vzácně 2 mláďata. V době rozmnožování se soustřeďují v koloniích, samci si hájí určitý okrsek a bojují o samice. Nejsilnější samci mívají až 80 samic.

LOKALIZACE


Typ záznamu: ZOO
AKTUALIZACE: Luděk Šorm (KAM NA PARDUBICKU s.r.o.) org. 2, 28.08.2002 v 21:01 hodin

Copyright 2000-2020 © ViditelnyMacek.cz