Homepage

Pižmoň severní (Ovibos moschatus)

Pižmoň severní
Pižmoň severní
Pižmoni žijí na několika místech nejsevernějších končin Kanady, na některých ostrovech Arktidy a na východním pobřeží Grónska. Ještě nedávno jim hrozilo úplné vyhubení. Rozmnožují se pomalu. Samice je březí asi 8.5 měsíce a rodí jedno mládě. K otelení dochází od dubna do června. Neobvyklé je to, že stádo dokáže strávit rok až dva v jednom údolí, na stejném svahu hory. Jsou to zvířata věrná místům, kde se narodila, v zimě ani v létě se nikam nestěhují.

LOKALIZACE


Typ záznamu: ZOO
AKTUALIZACE: Luděk Šorm (KAM NA PARDUBICKU s.r.o.) org. 2, 28.08.2002 v 20:16 hodin

Copyright 2000-2020 © ViditelnyMacek.cz