Homepage

Kasuár přilbový

Kasuár přilbový
Kasuár přilbový
Je největší z několika druhů žijících kasuárů. Je okolo 150 cm vysoký, váží cca 80 kg. Žije v Austrálii, na Nové Guineji a blízkých ostrovech. Všechny druhy kasuárů mají velmi silné nohy s třemi prsty, v nebezpečí se zuřivě brání a kopou nohama. Samice snáší 3 - 6 zelenavých vajec, o které se stará samec.

LOKALIZACE


Typ záznamu: ZOO
AKTUALIZACE: Luděk Šorm (KAM NA PARDUBICKU s.r.o.) org. 2, 28.08.2002 v 20:06 hodin

Copyright 2000-2020 © ViditelnyMacek.cz