První zemědělská a.s.Tuněchody – Monika Kalousková, Tuněchodské selské mléko [ Regionální výrobce nebo produkt ]

Monika Kalousková, Tuněchodské selské mléko

První zemědělská, a. s. Tuněchody byla založena jako akciová společnost v roce 1993. V současné době obhospodařuje 1500 ha orné půdy. Společnost se zabývá rostlinnou i živočišnou výrobou. Produkuje pšenici, ječmen, žito na námel, řepku, cukrovou řepu, kukuřici, hrách, brambory, vojtěšku a jetel.

První zemědělská Tuněchody chová cca 1100 kusů dobytka, z toho 400 kusů dojnic. Produkuje mléko i maso. Mléko zpracované šetrnou pasterací je určeno pro přímou konzumaci nebo k další kuchyňské úpravě.

Přestavěli objekt bývalé cibulárny, kterou už nepoužívali a koupili do ní mléčný pastér. Upravený prostor pronajali panu Součkovi, který dříve odebíral jejich mléko na výrobu sýrů doma. Začali tak s produkcí vlastního selského mléka pro tuto mini mlékárnu a rozjeli prodej pasterizovaného, ale i jen chlazeného mléka dalším zákazníkům.

Mini mlékárna začala tak s výrobou sýrů hned u zdroje mléka a rozšířila portfolio výrobků o kefíry a další. Tuněchodské selské mléko se tímto způsobem dostává dál k zákazníkům.

Certifikát ŽELEZNÉ HORY regionální produkt používají pro své mléko od roku 2021.

Tuněchodské selské mléko můžete zakoupit pouze v areálu společnosti v Tuněchodech přímo na váze. Kdy si můžete pro mléko přijet? V pondělí až pátek od 8.00 do 11.00 a odpoledne od 12.30 do 15.30. V sobotu dopoledne od 8.00 do 9.30. Během letních a podzimních měsíců prodává na stejném místě První zemědělská a.s. brambory nebo cibuli na uskladnění z rostlinné produkce.

Kontakt

První zemědělská, a.s.
Tuněchody 63, 537 01 Chrudim
tel.: 724890012
monikakalouskova@seznam.cz
http://www.zscr.cz/podniky/prvni-zemedelska-a-s-tunechody

1-12Prodej ze dvora

První Zemědělská a. s., Tuněchodské selské mléko

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
AKTUALIZACE: správce systému (Mikroregion Podhůří Železných hor) org. 127, 10.10.2022 v 14:59 hodin