Homepage

Vinařství Soviš

Rodinná firma Vinařství Soviš obhospodařuje 4,5 ha vinic z nejlepších viničních tratí v katastru starobylé vinařské obce Blatnice pod Svatým Antonínkem, v podhůří chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty s roční produkcí 20 000 lahví ročně. Firma má několikaletou tradici a praxi ve výrobě vín které jsou u našich zákazníků velmi oblíbená.


ČERVENÁ VÍNA:

Rulandské modré
Teplota konzumace: 16 - 18 °C
Doporučujeme k jídlu: jemným úpravám zvěřiny a tmavých mas,
jemným typům ušlechtilých sýrů.
U nás se pěstuje již od dob císaře Karla IV. Červená barva by měla být světle granátová, u starších vín až s cihlově rubínovým odstínem, někdy zlatavým. Plný a jemný buket mívá hořkomandlový nádech a u starších ročníků se potom objevují tóny švestkových a ořechových vůní lahvové zralosti. V chuti je harmonické, sametové, delikátní, neobyčejně jemně natrpklé a jeho kořennost vyniká při napadení hroznů ušlechtilou hnilobou.

Svatovavřinecké
Teplota konzumace: 14 - 16 °C
Doporučujeme k jídlu: vepřové maso, zvěřina, husa či kachna
Barva vína je intezivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Víno je plné díky vyššímu obsahu kyselin a tříslovin, stárnutím se změkčuje a stává se jemným, hebkým a aromatickým. Výborně se hodí do směsy s Modrým Portugalem nebo Rulandským modrým.

Cabernet Moravia
Teplota konzumace: 16 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, zvěřina v pikantní úpravě
Barva vína je intezivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Víno je plné díky vyššímu obsahu kyselin a tříslovin, stárnutím se změkčuje a stává se jemným, hebkým a aromatickým. Výborně se hodí do směsy s Modrým Portugalem nebo Rulandským modrým.

Cabernet Sauvignon

Merlot

André
Teplota konzumace: 14-18 °C
Doporučujeme k jídlu: pečená kachna, kořenité steaky, zvěřina

Neronet


BÍLÁ VÍNA

Irsai Oliver

Müller Thurgau
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 9 - 11 °C
Doporučujeme k jídlu: předrkmy, ryby, zeleninová jídla

Muškát moravský
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: lehčí sladké dezerty, samostatně

Veltlínské zelené
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, ryby, drůbeží maso

Veltlínské zelené
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, ryby, drůbeží maso
V dobrých ročnících je extraktní a je vhodné k archovaci

Sylvánské zelené
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 11 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: telecí řízky, studené předkrmy Původ odrůdy je předpokládaný v Rakousku. Víno je barvy zelenožluté, jemné, lahodné, lehce kořenné. Vyniká neutrálními harmonickými a odrůdově typickými vůněmi. Zpravidla se konzumuje jako mladé, archivace je možná, ovšem pouze za zvláštní opatrnosti při školení. Celkovým charakterem se přibližuje Neuburskému a jako vyzrálé je výborné pro společenské události, neboť jeho pití neunavuje. Vhodné k předkrmům a běžnm jídlům.

Chardonnay
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: telecí řízky, studené předkrmy
Původ odrůdy je předpokládaný v Rakousku. Víno je barvy zelenožluté, jemné, lahodné, lehce kořenné. Vyniká neutrálními harmonickými a odrůdově typickými vůněmi. Zpravidla se konzumuje jako mladé, archivace je možná, ovšem pouze za zvláštní opatrnosti při školení. Celkovým charakterem se přibližuje Neuburskému a jako vyzrálé je výborné pro společenské události, neboť jeho pití neunavuje. Vhodné k předkrmům a běžnm jídlům.

Rulandské bílé
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: ryby, pokrmy z drůbeže, sýry

Ryzlink rýnský
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 9 - 11 °C
Doporučujeme k jídlu: ryby, předkrmy, drůbež
Víno je světle žluto zelené barvy. Vyniká delikátní, květinově kořenitou vůní, která připomíná lipový květ.

Ryzlink vlašský
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: předkrmy, lehce upravené ryby
U nás patří k nejpěstovanějším odrůdám. Víno je světle zelenožluté barvy a má jemný odrůdový buket, který připomíná luční květiny a na vapenitých půdách pak s lipovým nádechem. Jemné a plné víno je velmi příjemné, čerstvě svěží chuti, s jemně šťavnatou nevtíravou kyselinkou, která pobízí k pití. Při zrání na láhvi dosahují dobré ročníky díky dlouhodobému uchování kyselin vysoké jakosti a vyhraněného odrůdového charakteru.

Sauvignon
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: sýry, ryby, předrkmy
Víno má širokou škálu aromat a to podle vyzrálosti, klonu a půdně geologického původu.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Vinařství Soviš
Dušan Soviš
Blatnice pod Sv. Ant.
696 67 Blatnice pod Svatým Antonínkem
Česko (CZ)
tel: (+420) 518 331 415
(+420) 604 983 903
fax: (+420) 518 331 415

LOKALIZACE


AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 27.04.2005 v 09:52 hodin

Copyright 2000-2020 © ViditelnyMacek.cz